Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kiss Péter emléktúra

Kiss Péter emléktúra

"Merj bátor lenni,

merj önmagad lenni,

merd megvalósítani önmagad,

merd élni, az utat amiért idejöttél"

 

img_4282.jpg

Nem is tudom hol kezdjem, szerintem kezdem a legelején.

Az első túránk a Téli Mátra volt, ahol egy 25 km-es távon próbáltuk ki magunkat teljesen havas és hideg időjárási körülmények között. Ezután a túra után kicsit nehéz volt azt mondani, hogy egy hónapra rá visszajövünk újra leküzdeni a távot. 

A Kiss Péter emléktúrára a túra előtt pár nappal csatlakozott hozzánk egy új tag, akinek ez volt az első TT. Ezért közösen döntöttünk a 20 km távon, amivel hátha meg tudjuk szerettetni vele ezt a mozgásformát.

Reggel 9:00-kor sikerült felvenni a rajtcsomagot aztán egy kis bambasággal, de sikerült elindulnunk.

 img_4283.jpg

Az első pecsételési pont Mátrafüreden a buszmegállóban volt ahonnan gyorsan haladtunk tovább is egy nagyon szép patak mellett. Utunk során miközben a patak mellett haladtunk és viccelődtünk azzal hogy "Na ha át kell menni a patakon ki fog beleesni" és akkor el jött az elkerülhetetlen.

Gyorsan Csabi önkéntesen :) vállalta, hogy megkezdi a Mátrai partraszállást.

img_4257.jpg

Természetesen Csabinak sikeresen sikerült ezt a veszélyes küldetést végrehajtani :) Nekem (Zoli) és Rolinak finoman fogalmazva vizes lett a cipőnk.

Ezután a speciális átkelés után jött az igazi feketeleves, ami egy 6,2 km-es csúcstámadás volt fel a Mátra tetejére 1014 m-re.

Az út során egy erőteljesebb emelkedő várt kis csapatunkra, ahol sikerült leszakadnom Csabitól és Rolitól. Itt sikerült egy nagyobb hibát elkövetnem a mászás közepén leültem ami után, hát hogy is fogalmazzak? Nem volt egyszerű elindulni. Ahogy haladtam felfelé és közben Csabiékkal telefonos kontakt volt csak sajnos egy ponton Csabinak a Samsungján a térerő nem volt jó :) ezért megszakadt a kapcsolat (Bocsi Csabi ezt nem hagyhattam ki).

Na ekkor jött az én kedvenc részem amikor is megjelent a kedvenc halmazállapotú csapadékforma a HÓ :)

img_4266.jpg

Szerencsére innen már nem volt messze a teteje, ahol a megbeszéltek szerint a síháznál találkozunk. Csabiék is kicsit belehúztak így utánam nemsokkal meg is érkeztek. Itt egy gyors fotózkodás egy kis emléke vásárlás a családnak és már mentünk is a pecsétért és sipirc tovább.

Itt jött az első okos szakmai lépésünk, ahol azt hittük tudjuk merre megyünk, mert ugye mi ismerjük a jeleket :)

img_4259.jpg

Egy gyors taktikai egyeztetés után közös megegyezéssel  elindultunk a megfelelő irányba. Innentől kezdve már közösen haladtunk többnyire lefele ahol azt hinné az ember, hogy túl van a nehezén, de aki ment már huzamosabb ideig hegyről lefele az tudja, hogy nem olyan izgalmas. A terep nagyon kavicsos volt és a bokánkat nagyon megviselte. Sikeresen sérülésmentesen leértünk kalandos kis erdei ösvényeken, ahol útközben egy pecsételőpontot érintettünk és egy kis édességet is magunkhoz tudtunk venni, amit nagyon köszönünk a szervezőknek. A pecsét után már egy szélesebb és lankásabb dózerúton megérkeztünk a kezdeteknél tapasztalt patakhoz.    

img_4272.jpg

Szerencsére itt várt minket egy csinos kis híd. Itt is egy pár fotó kísérete után továbbhaladtunk és meg is érkeztünk Mátrafüredre, ahol az utolsó pecsétet megkaptuk. Ezután jött a kedvenc mondatom Csabitól "Most már pár perc és bent vagyunk" Valahol azért igaza volt mert már csak 30 perc volt ezután és tényleg megjelent előttünk a mennyországig felfele vezető lépcső, aminek a végét konkrétan nem láttam....

img_4276.jpg

Összeszedve minden erőnket nekivágtunk a végtelennek és felmásztunk erre a kis lépcsőre, aminek a végén az előbbiekben elhangzott "Most már pár perc és bent vagyunk" szlogen helyszínére megérkeztünk :)

img_4279.jpg

Érkezésünk után elvonszoltuk magunkat a kezdési pontra, ahol becsekkoltunk és 5 óra 21 perces szintidőn belüli teljesítéssel lezártuk a túrát.

img_4278.jpg

Ezután visszasétáltunk a kocsihoz átöltöztünk készítettünk még 1-2 fotót és búcsút vettünk Magyarország egyik legcsodálatosabb helyétől.

Összegezve az egész napunkat annyit mondanék hogy a túrázással megtanultam, megtanultuk hogy mindegy mekkora távra mész soha nem tudod mi fog történni veled és alázattal indulj neki.

Résztvevők: György Zoltán

                     Kiss Csaba

                     Kiss Roland